ورود
dr.jadid_orthopedi@

راشیتیسم و نرمی استخوان-دکترجدید

نرمی_استخوان
اشتراک گذاری
Rate this post

بسم الله الرحمن الرحیم

راشیتیسم و استئومالاسی

برای دانلود PDF تصویری در لینک زیر کلیک کنید

https://www.drjadid.com/wp-content/uploads/2021/01/راشیتیسم-و.pdf

بررسی اجمالی

علائم

علل

رفتار

جلوگیری

 

راشیتیسم بیماری است که بر رشد استخوان در کودکان تأثیر می گذارد. باعث درد استخوان ، رشد ضعیف  و استخوان های نرم و ضعیف می شود که می تواند منجر به تغییر شکل استخوان شود.

بزرگسالان می توانند شرایط مشابهی را تجربه کنند که به نام استئومالاسی یا استخوان های نرم شناخته می شود.

درباره علائم و نشانه های راشیتیسم و ​​استئومالاسی بیشتر بخوانید.

چه عواملی باعث راشیتیسم می شوند؟

کمبود ویتامین D یا کلسیم شایعترین علت راشیتیسم است. ویتامین D تا حد زیادی از قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید ناشی می شود ، اما در برخی از غذاها مانند ماهی های روغنی و تخم مرغ نیز یافت می شود. ویتامین D برای تشکیل استخوان های قوی و سالم در کودکان ضروری است.

در موارد نادر ، کودکان می توانند با شکل ژنتیکی راشیتیسم متولد شوند. اگر شرایط دیگری بر چگونگی جذب ویتامین ها و مواد معدنی توسط بدن تأثیر بگذارد ، می تواند ایجاد شود.

در مورد دلایل راشیتیسیم بیشتر بخوانید.

چه کسی تحت تأثیر قرار گرفته است؟

راشیتیسم در گذشته معمول بود ، اما بیشتر در اوایل قرن ۲۰ پس از غنی سازی غذاهایی مانند مارگارین و غلات با ویتامین D در جهان غربی از بین رفت.

با این حال ، در سال های اخیر ، موارد ابتلا به راشیتیسم در انگلیس افزایش یافته است. تعداد موارد راشیتیسم هنوز نسبتاً ناچیز است ، اما مطالعات نشان داده است که تعداد قابل توجهی از افراد در انگلیس سطح پایین ویتامین D در خون دارند.

هر کودکی که ویتامین D یا کلسیم کافی را از طریق رژیم غذایی یا از نور خورشید دریافت نکند ، می تواند دچار راشیتیسم شود. اما این بیماری بیشتر در کودکان با پوست تیره دیده می شود ، زیرا این بدان معناست که آنها برای دریافت ویتامین D کافی به نور خورشید نیاز دارند و همچنین کودکان نارس متولد شده یا دارویی که با ویتامین D تداخل دارد ، نیازبیشتری دارند.

درمان راشیتیسم یا نرمی استخوان

برای اکثر کودکان ، راشیتیسم با اطمینان از خوردن غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D یا مصرف مکمل های ویتامین ، می تواند با موفقیت درمان شود.

اگر کودک شما در جذب ویتامین ها و مواد معدنی مشکل دارد ، ممکن است به دوز مکمل بالاتر یا تزریق سالانه ویتامین D نیاز داشته باشد.

در مورد درمان راشیتیسیم بیشتر بخوانید.

جلوگیری از راشیتیسم

با خوردن رژیم غذایی شامل ویتامین D و کلسیم ، مدتی سپری کردن در معرض نور خورشید و در صورت لزوم ، مصرف مکمل های ویتامین D به راحتی از راشیتیسم جلوگیری می شود.

بیشتر بخوانید در مورد:

جلوگیری از راشیتیسم

چه کسی باید مکمل های ویتامین D استفاده کند

میزان ویتامین D بزرگسالان ، کودکان و نوزادان چقدر است

چه موقع باید به دنبال مشاوره پزشکی باشید

در صورت داشتن علائم و نشانه های راشیتیسیم ، فرزند خود را به پزشک مراجعه کنید.

پزشک عمومی شما معاینه فیزیکی را برای بررسی مشکلات آشکار انجام می دهد. آنها همچنین ممکن است در مورد سابقه پزشکی ، رژیم غذایی ، سابقه خانوادگی و هر داروی مصرفی کودک شما صحبت کنند.

آزمایش خون معمولاً می تواند تشخیص راشیتیسم را تأیید کند ، اگرچه ممکن است کودک شما  بررسی با  اشعه ایکس یا احتمالاً اسکن تراکم استخوان (اسکن DEXA) را نیز داشته باشد. این نوعی اشعه ایکس است که محتوای کلسیم در استخوان ها را اندازه گیری می کند.

اگر بزرگسال هستید و دچار درد استخوان یا ضعف عضلانی هستید ، باید برای معاینه  نیز به پزشک مراجعه کنید.

 

علائم نرمی استخوان

راشیتیسم باعث نرمی و ضعیف شدن استخوان های کودک می شود که می تواند منجر به تغییر شکل استخوان شود.

علائم و نشانه های راشیتیسم می تواند شامل موارد زیر باشد:

درد – استخوانهای تحت تأثیر راشیتیسم می توانند دردناک باشند ، بنابراین کودک ممکن است تمایلی به راه رفتن نداشته باشد یا به راحتی خسته شود. راه رفتن کودک ممکن است متفاوت به نظر برسد (waddling)

تغییر شکل اسکلت – ضخیم شدن مچ پا ، مچ و زانو ، پاهای خمیده ، استخوان نرم جمجمه و به ندرت خم شدن ستون فقرات

مشکلات دندانی – از جمله مینای دندان ضعیف ، تأخیر در آمدن دندان و افزایش خطر ایجاد حفره

رشد و نمو ضعیف – اگر اسکلت به درستی رشد نکرده و رشد نکند ، کودک کوتاهتر از حد متوسط ​​خواهد بود

استخوان های شکننده – در موارد شدید ، استخوان ها ضعیف شده و مستعد شکستگی می شوند

برخی از کودکان مبتلا به راشیتیسم ممکن است مقادیر کمی کلسیم در خون خود داشته باشند (هیپوکلسمی). این می تواند علائم راشیتیسم را بدتر کند و همچنین می تواند باعث گرفتگی عضلات ، کشیدگی ، گزگز شدن دست و پا و ایجاد غش شود.

بزرگسالان می توانند علائم مشابهی مانند درد استخوان ، ضعف عضلانی و استخوان های شکننده را که مستعد شکستگی هستند ، تجربه کنند. در بزرگسالان این علائم به نام استئومالاسی شناخته می شوند.

چه موقع باید به دنبال مشاوره پزشکی باشید

اگر کودک شما علائم و نشانه هایی از راشیتیسم مانند درد استخوان ، تاخیر در رشد ، ضعف عضلانی یا مشکلات اسکلتی دارد ، آنها را برای معاینه نزد پزشک ببرید.

اگر بزرگسال هستید و درد استخوان یا ضعف عضلانی را تجربه می کنید به پزشک  خود مراجعه کنید تا بررسی شود.

علل نرمی استخوان

راشیتیسم معمولاً به دلیل کمبود ویتامین D یا کلسیم اتفاق می افتد ، اگرچه ممکن است به دلیل نقص ژنتیکی یا بیماری سلامتی دیگری نیز ایجاد شود.

کمبود ویتامین D و کلسیم

شایعترین علت راشیتیسم کمبود ویتامین D یا کلسیم در رژیم غذایی کودک است. هر دو برای رشد استخوانهای سالم و سالم در کودکان ضروری است.

منابع ویتامین D عبارتند از:

نور خورشید – پوست شما هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب ویتامین D تولید می کند و ما بیشتر ویتامین D خود را از این طریق دریافت می کنیم

غذا – ویتامین D نیز در برخی از غذاها مانند ماهی های روغنی ، تخم مرغ و غلات صبحانه غنی شده وجود دارد

مکمل های غذایی

کلسیم معمولاً در محصولات لبنی مانند شیر ، پنیر و ماست و سبزیجات سبز مانند کلم بروکلی و کلم یافت می شود.

با گذشت زمان ، کمبود ویتامین D یا کلسیم باعث ایجاد راشیت در کودکان و استخوان های نرم (استئومالاسی) در بزرگسالان می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد اطمینان از دریافت کافی ویتامین D و کلسیم در کودک ، به پیشگیری از راشیتیسم مراجعه کنید.

چه کسی در معرض خطر نرمی استخوان است؟

هر کودکی که ویتامین D یا کلسیم کافی دریافت نکند ، ممکن است دچار راشیتیسم شود ، اما گروه خاصی از کودکان در معرض خطر بیشتری هستند.

به عنوان مثال ، راشیتیسم بیشتر در کودکان آسیایی ، آفریقایی-کارائیبایی و خاورمیانه ای دیده می شود زیرا پوست آنها تیره تر است و برای دریافت ویتامین D کافی به نور خورشید نیاز دارد.

نوزادان نارس متولد شده نیز در معرض خطر راشیتیسم هستند زیرا در حالی که در رحم هستند ذخیره ویتامین D ایجاد می کند. نوزادانی که به خصوص برای بیش از ۶ ماه فقط از شیر مادر تغذیه می کنند ، ممکن است در معرض کمبود ویتامین D باشند.

توصیه می شود:

زنان باردار و شیرده باید مصرف روزانه مکمل حاوی ۱۰ میکروگرم (میکروگرم) ویتامین D را از حداقل مهرماه تا فروردین ماه در نظر بگیرند.

به نوزادان از بدو تولد تا ۱ سالگی ، چه به طور انحصاری یا تا حدی از شیر مادر ، باید مکمل روزانه حاوی ۸٫۵ تا ۱۰ میکروگرم ویتامین D برای اطمینان از دریافت کافی آنها داده شود.

کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند تا زمانی که روزانه کمتر از ۵۰۰ میلی لیتر (حدود یک پیمانه) از شیرخشک نوزاد دریافت نمی کنند ، به مکمل ویتامین D نیاز ندارند ، زیرا شیر خشک با ویتامین D غنی شده است

به کودکان ۱ تا ۴ ساله باید روزانه مکمل حاوی ۱۰ میکروگرم ویتامین D داده شود

برای اطلاعات بیشتر ، بخوانید چه کسی باید مکمل های ویتامین D مصرف کند.

نقص ژنتیکی

اشکال نادر راشیتیسم نیز می تواند در برخی از اختلالات ارثی (ژنتیکی) رخ دهد. به عنوان مثال ، راشیتیسیته هیپوفسفاتمیک نوعی اختلال ژنتیکی است که کلیه ها و استخوان ها به طور غیر طبیعی با فسفات برخورد می کنند.

فسفات به کلسیم متصل می شود و همان چیزی است که باعث سخت شدن استخوان ها و دندان ها می شود. این  مقدار فسفات کم در خون و استخوان باقی می گذارد و منجر به ضعف ونرمی استخوان می شود.

انواع دیگر راشیتیسم ژنتیکی بر پروتئین های خاصی از بدن که توسط ویتامین D استفاده می شود تأثیر می گذارد.

شرایط زمینه ای

گاهی اوقات ، راشیتیسم در کودکان با اشکال نادر کلیه ، کبد و روده ایجاد می شود. اینها می توانند بر جذب ویتامین ها و مواد معدنی تأثیر بگذارند.

درمان نرمی استخوان

از آنجا که بیشتر موارد راشیتیسم به دلیل کمبود ویتامین D و کلسیم ایجاد می شود ، معمولاً با افزایش ویتامین D و کلسیم در کودک درمان می شود.

سطح ویتامین D و کلسیم را می توان با موارد زیر افزایش داد:

خوردن غذاهای بیشتر که غنی از کلسیم و ویتامین D هستند

مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین D روزانه

تزریق ویتامین D هر ساله – این فقط در صورتی لازم است که کودک نتواند مکمل ها را از راه دهان مصرف کند یا به بیماری روده یا کبد مبتلا باشد.

نور خورشید به بدن ما در ساخت ویتامین D نیز کمک می کند ، بنابراین ممکن است به شما توصیه شود مدت زمانی را که کودک در خارج از خانه می گذراند افزایش دهید.

پزشک  در مورد مقدار ویتامین D و کلسیم مورد نیاز فرزند شما به شما مشاوره می دهد. این به سن آنها و علت راشیتیسم بستگی دارد. اگر کودک شما در جذب ویتامین ها مشکل دارد ، ممکن است به دوز بالاتری نیاز داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد منابع غذایی ویتامین D و کلسیم و همچنین توصیه هایی در مورد دریافت ویتامین D از نور خورشید ،از بخش جلوگیری از راشیتیسم دیدن کنید.

درمان عوارض و شرایط مرتبط

هنگامی که راشیتیسم به عنوان یک عارضه از یک بیماری پزشکی دیگر رخ دهد ، درمان بیماری زمینه ای اغلب باعث بهبودی راشیتیسم می شود.

اگر کودک شما دچار ناهنجاری استخوان ناشی از راشیتیسم ، مانند پاهای خم شده یا انحنای ستون فقرات است ، ممکن است پزشک  برای اصلاح آن روش درمانی را پیشنهاد کند. این ممکن است شامل جراحی باشد.

راشیتسم ژنتیکی

ترکیبی از مکمل های فسفات و فرم خاصی از ویتامین D برای درمان راشیتیسم هیپوفسفاتمی مورد نیاز است ، جایی که نقص ژنتیکی باعث ناهنجاری در نحوه برخورد کلیه و استخوان با فسفات شود.

کودکانی که انواع دیگر راشیتیسم ژنتیکی دارند ، به مقدار بسیار زیادی از یک نوع خاص از درمان ویتامین D احتیاج دارند.

عوارض جانبی مکمل

در صورت مصرف دوز صحیح مکمل های ویتامین D ، کلسیم یا فسفات ، بسیار عادی است. پزشک در مورد مقدار مورد نیاز مکمل ، مدت زمان و نظارت بر درمان به شما مشاوره می دهد.

اگر ویتامین D یا دوز کلسیم بیش از حد زیاد باشد یا درمان برای مدت طولانی ادامه یابد یا به دقت کنترل نشود ، می تواند سطح کلسیم را در خون افزایش دهد. این می تواند منجر به بیماری به نام هایپرکلسمی شود.

علائم هیپرکلسمی عبارتند از:

دفع ادرار زیاد

احساس تشنگی

کاهش اشتها

حالت تهوع ، درد شکم ، یبوست و استفراغ

سرگیجه و سردرد

درد استخوان

اگر شما یا فرزندتان هر یک از این علائم را دارید بلافاصله به پزشک  مراجعه کنید.

استئومالاسی

اگر مبتلا به استئومالاسی هستید – نوع بزرگسالی راشیتیسم که باعث نرم شدن استخوان می شود – درمان با مکمل ها معمولاً این بیماری را درمان می کند.

با این حال ، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا هر گونه درد استخوانی و ضعف عضلانی برطرف شود.

برای جلوگیری از بازگشت بیماری باید مرتباً مکمل های ویتامین D مصرف کنید.

جلوگیری از نرمی استخوان

چندین مرحله وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از راشیتیسم کمک کنید.

اطمینان از کودک شما از جمله این موارد است:

دارای یک رژیم غذایی سالم و متعادل است (در مورد منابع غذایی مناسب ویتامین D بخوانید)

مدتی را بیرون در آفتاب می گذراند

یک مکمل ویتامین D مصرف می کند

نوزادان از بدو تولد تا ۱ سال ، از جمله کودکانی که به طور انحصاری یا بخشی از آنها از شیر مادر تغذیه می کنند ، روزانه به ۸٫۵ تا ۱۰ میکروگرم (میکروگرم) ویتامین D نیاز دارند.

کودکان از ۱ سالگی و بزرگسالان به ۱۰ میکروگرم ویتامین D در روز نیاز دارند.

مکمل

توصیه می شود:

زنان باردار و شیرده باید حداقل ازمهر ماه تا فروردین ماه مکمل روزانه حاوی ۱۰ میکروگرم ویتامین D را در نظر بگیرند

به نوزادان از بدو تولد تا ۱ سالگی ، چه به طور انحصاری یا تا حدی از شیر مادر ، باید مکمل روزانه حاوی ۸٫۵ تا ۱۰ میکروگرم ویتامین D برای اطمینان از دریافت کافی آنها داده شود.

کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند تا زمانی که روزانه کمتر از ۵۰۰ میلی لیتر (حدود یک پیمانه) از شیرخشک نوزاد دریافت نمی کنند ، به مکمل ویتامین D نیاز ندارند ، زیرا شیر خشک با ویتامین D غنی شده است

به کودکان ۱ تا ۴ ساله باید روزانه مکمل حاوی ۱۰ میکروگرم ویتامین D داده شود

برای کسب اطلاعات بیشتر ، در مورد افرادی که باید مکمل های ویتامین D استفاده کنند ، بخوانید.

نور خورشید

نور خورشید منبع خوبی از ویتامین D است و جایی است که ما بیشتر ویتامین D خود را از آن می گیریم. این ویتامین پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب در زیر پوست تشکیل می شود.

در انگلستان ، مدت کوتاهی قرار گرفتن معرض دست و صورت هنگامی که خورشید در شدیدترین حالت خود قرار دارد (از ساعت ۱۱ صبح تا ۳ بعد از ظهر) از اواخر فروردین تا پایان شهریور برای اکثر افراد کافی است.

در صورت استفاده از ضد آفتاب ، ویتامین D از خورشید دریافت نخواهید کرد ، اما باید قبل از شروع به قرمز شدن یا سوختن پوست ، ضد آفتاب با ضریب محافظت در برابر آفتاب (SPF) حداقل ۱۵ استفاده کنید. این به شما در محافظت از پوست در برابر آفتاب آسیب می رساند.

در حالی که گذراندن زمان در معرض نور خورشید برای کودکان از جلوگیری از راشیتیسم مهم است ، نوزادان و کودکان خردسال دارای پوستی بسیار حساس هستند که به راحتی می سوزد. آنها باید از ضد آفتاب قویتر استفاده کنند و هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب ، روی آنها را بپوشانند.

در انگلیس ، پوست شما قادر به تولید ویتامین D از خورشید از مهرماه تا فروردین ماه  نیست زیرا نور خورشید به اندازه کافی قوی نیست. با این وجود ، می توانید ویتامین D را از داروخانه ها و از منابع غذایی در این دوره دریافت کنید.

درباره ویتامین D و نور خورشید و ایمن ماندن در برابر آفتاب بیشتر بخوانید.

  تهیه و ترجمه:دکترحسن جدید

کانال تلگرامی دکترجدید http://t.me/jadidpdf

 

منبع: https://www.nhs.uk/conditions/rickets-and-osteomalacia/prevention/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس یا پیامک
×

سلام . در اینجا کلیک کنید تا صفحه چت باز شود

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

 

× پیام واتساپ